top of page

Alleen het beste is goed genoeg!

Er zullen vast veel vragen bij je opkomen, deze worden hieronder zo goed mogelijk beantwoordt. Heeft u nog niet voldoende informatie? Laat het ons dan weten! 

Enova is een Italiaans hondenbrokken merk, zij staan bekend om het leveren van goed en gezond hondenvoer. Honden zijn van nature vleeseters. Het logische gevolg; in hondenvoer moet vlees verwerkt zijn.
Toch zie je dat er diverse merken hondenvoer maar weinig tot geen vlees is verwerkt. Het ingrediënt dat als eerste getoond wordt in de ingrediëntenlijst komt het meest voor in het product, wat dus betekent dat vlees hier ten alle tijden vooraan moet staan. Denk hierbij aan vlees van kip, lam en zelfs vis.  

Helaas beginnen de meeste ingrediëntenlijsten bij diverse merken hondenvoer met “vulmiddelen”, denk hierbij aan rijst, mais, gerst etc. Jammer want voer kost vaak toch veel geld.
Wat je daarnaast ook vaak treft is dat de lijst begint met bijvoorbeeld kip. Let hier goed op want wat wordt er dan door de leverancier toegevoegd? Welk deel van de kip? In het geval van kippenvlees is de leverancier verplicht dit ook op deze manier te noemen! Dat is namelijk wettelijk zo bepaald.
Als tweede ingrediënt zie je dan vaak rijst, mais en gerst. Deze ingrediënten worden uitgesplitst zodat ze percentueel gezien niet boven de kip komen te staan.
Kortom; veel dingen die u mogelijk nog niet wist. Enova biedt u een product die over al deze zaken voor u heeft nagedacht! 

DSC_5264b.webp

ENOVA 

Enova heeft een uitgebreid assortiment droog hondenvoer, dat is ontwikkeld na 20 jaar bedrijfservaring in de petfoodmarkt, met een simpele en toch duidelijke missie: altijd de brokformules verbeteren en moderniseren, met als doel het welzijn van onze geliefde huisdieren, door ze de best mogelijke voeding te geven.

De hoge smakelijkheid van de Enova-producten en zijn innovatieve verpakkingen zijn slechts enkele van de kenmerken die ons merk onderscheiden van de concurrentie op de markt.

Geschiedenis in een notendop:

  • 2007: het idee van ENOVA wordt werkelijkheid – de eerste fokkerstassen worden op de Italiaanse markt verkocht.

  • 2008: de ENOVA Ultra Premium-lijn voor honden maakt zijn debuut op de Italiaanse huisdierenmarkt.

  • 2009: ENOVA-producten gaan verder dan de landsgrenzen en worden ook gedistribueerd in verschillende Europese landen zoals Frankrijk, Spanje en Tsjechië.

  • 2011: een nieuw concept wordt een fundamenteel onderdeel van het merk ENOVA – de productie van een nieuwe ENOVA graanvrije formule voor fokkers is begonnen.

  • 2015: ENOVA Simple Formula wordt gelanceerd op de huisdierenmarkt met een uitstekende, bekroonde verpakking en de eerste Italiaanse Pet Award.

  • 2017: de ENOVA Formula-lijn wordt uitgebreid met twee nieuwe recepten: ENOVA Omega Formula & Enova Tris Formula.

  • 2018: de drie best verkochte ENOVA Ultrapremium Adult-recepten zijn vernieuwd en gemaakt van mono-eiwit voor gloednieuwe lijn, ENOVA Mono, die wordt gekenmerkt door zowel uitstekende nutritionele prestaties als een innovatief verpakkingsontwerp.

  • 2020: Enova komt op de Nederlandse markt, waar direct de goede verhouding in kwaliteit en betaalbaarheid wordt opgemerkt.

bottom of page